Watch movie

De Muziekverslaafde

"Proloog"

Sociale coöperatie Saens Tois biedt u de mogelijkheid om gebruik te maken van het vakmanschap en de jarenlange ervaring van de inmiddels geridderde Robert Vethaak.

Muziekeducatie

Een nieuwe lespraktijk, gericht op een persoonlijke benadering. Voor klarinet- of saxofoonlessen van nul af aan.

Ook is het mogelijk om les te krijgen in de theoretische vakken en improvisatie; dit kan ook op andere blaasinstrumenten.

De leerling moet dan wel enigszins gevorderd zijn en zijn instrument redelijk beheersen.

Men kan opgeleid worden tot jazzmuzikant, HaFaBra muzikant, in de klassieke muziek en in meer genres.

Er zijn ook cursussen van een jaar mogelijk voor vocalisten die noten willen leren lezen.

Arrangeur

Naast het maken van arrangementen voor bijvoorbeeld orkesten of koren (al-dan-niet met begeleiding) in volledige bezetting, biedt De Muziekverslaafde ook aan om arrangementen op maat te schrijven voor ensembles in afwijkende bezettingen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een boerenkapel, of een Big Band die popmuziek uit de jaren '70 wil uitvoeren in de Big Band-stijl anno de jaren '40. Dat zou dus bijvoorbeeld om een arrangement voor trombone, harp en piano kunnen gaan.

Producer, producent

Een andere activiteit is het het organiseren van shows en het produceren van CD's. Daarin worden vaak diverse stijlen muziek (vooral intrumentaal en koren) bij elkaar gebracht. Dat heeft al geleid tot uitzonderlijke combinaties. In 2017 en 2018 werd een succesvolle tournee georganiseerd met de Franklin Beaufort International Jazzband en het klassieke saxofoon-ensemble Saxofobia. Tevens zijn drie seizoenn lang live radioshows geproduceerd voor Zaanradio, waarbij de FBI jazzband diverse muzikale gasten onving. De ene keer was dat bijvoorbeeld een heuse jazz-trombonist en de andere keer weer een smartlappenkoor. Al-met-al: Ook voor het boeken van optredens kan men bij De Muziekverslaafde terecht. Indien gewenst compleet met catering. Wat De Muziekverslaafde biedt, is dat hij - zoals hij dat zelf zegt - "boven de materie" staat. Hij heeft vanuit zijn vakmanschap en ervaring het creatieve overzicht dat is vereist voor het neerzetten van "gewoon goede shows".

Muzikant

De Muziekverslaafde heeft ook twee orkesten tot zijn beschikking, de al genoemde FBI Jazzband en de Big Band Tub.

De eerste is een traditioneel jazzorkest met een hoge amusementswaarde en de tweede is een traditionele bigband met als extra een uitgebreid ballroomrepertoire.

"Epiloog"

Door het jarenlange bezig zijn in entertainment, heeft De Muziekverslaafde talloze connecties opgedaan met zowel tal van orkesten, koren en solisten, alsook studio's en theaters.

Wilt u weer eens een ouderwets-spectaculaire varieté-, feest- of dansavond meemaken? De Muziekverslaafde kan het allemaal voor u realiseren.