07520730989 info@saenstois.nl

‘We willen mensen weer mee laten doen in de maatschappij zodat ze weer gezien worden.’

Saens Tois is oud Zaans voor je thuisvoelen, je veilig voelen. Projectleider Katja Mooij vertelt over de sociale coöperatie: ‘We begeleiden samen met de Gemeente Zaanstad mensen met afstand tot de arbeidsmarkt bij de opstart van een eigen onderneming. Je merkt regelmatig dat mensen die langdurig werkloos zijn moeilijk onder een baas kunnen werken vanwege de regels en de structuur. Ze hebben dan wel een idee voor een eigen onderneming. Wij begeleiden ze hierbij waarbij ze het rustig kunnen opbouwen.’

Mischa: ‘Ik maak illustraties en muurschilderingen in opdracht. Ook kan ik illustraties voor volwassenen maken.’

Laurie  van Rebelenbelle: ‘Sinds 1989 heb ik ervaring als hondentrimmer. Mijn kennis deel ik graag met andere hondenliefhebbers. Zo geef ik workshops honden trimmen, knippen, scheren. Belangrijk is dat je veel geduld hebt om het uit te leggen, en dat heb ik . De naam Rebel staat voor het stoute hondje en Belle natuurlijk voor hoe het hondje eruit ziet na een trimbeurt. Gedragstherapie hoort tegenwoordig ook bij het aanbod.’